Hawlik gyógygomba

Hazánkban az utóbbi években nagyon nagy népszerűségnek örvednek a gyógygombák. Igazi reneszánszát éli a gyógynövények ezen különleges csoportja. Mint minden természetes alapú készítmény esetében, így a gyógygombák tekintetében is különösen nagy jelentősége van a minőségnek, a termesztés körülményeinek és a gyártó minőségbiztosítási rendszerének. Mivel a gyógygombák többsége természetes környezetben terem, ezért érdemes különösen körültekintően választani. Mint az alábbiakból is kiderül, a gyógygomba étrend-kiegészítők előállításának és alkalmazásának szakszerűségében egy német cég bizonyul az egyik legalaposabbnak.

Néhány szó a gyártóról

A Hawlik Németország piacvezető gomba-kivonat márkája. A termékek kiváló reputációját a Hawlik család négy évtizednyi gyártói tapasztalta és a cégcsoport kompromisszumok nélküli minőség iránti elkötelezettsége eredményezi. A Hawlik márkát évente több tízezer elégedett vásárló tünteti ki a bizalmával, akik mellé egyre többen csatlakoznak hazánkból is, ahol már elérhető mind a hatféle Hawlik gyógygomba-kivonatot tartalmazó termék.

Eredeti német minőség

A Hawlik GmbH termékeit a cég bajorországi központjából szállítják a világ minden pontjára. A minőséget elsősorban az garantálja, hogy a gyógygombák előállításának valamennyi folyamata a cégcsoport által teljes egészben vagy részben tulajdonolt egységekben zajlik. A gyógygombák termesztése, a kivonat előállítása, a kapszulázás és a kiszerelés mind a Hawlik cégcsoport felügyelete alatt zajlik. Ilyen fokú integrációt – beleértve a cégcsoport mögötti negyven évnyi szaktudást is – egyetlen konkurens sem tud megvalósítani. Úgyis fogalmazhatnánk, hogy a Hawlik a gyógygombák BMW-je. Vagy Mercédesze. Vagy Porschéja. A döntést Önre bízzuk.

Gyártástechnológia

Az egyedülálló Shellbroken gyártástechnológiának köszönhetően a finomra őrölt kivonat és gombapor biológiai hozzáférhetősége kimagasló aktivitást biztosít. A Hawlik kizárólag növényi eredetű kapszulát használ, amely nem tartalmaz állati eredetű zselatint, ráadásul a bliszteres kiszerelés hosszan megőrzi a termékek minőségét. A kapszulában található természetes, Acerola gyümölcsből kivont C-vitamin hozzájárul a gomba-poliszacharidák hatékony felszívódásához.

A minőség kettős garanciája

A Hawlik gomba-kivonatokat tartalmazó termékek aktív összetevőit a németországi Agrolab laboratóriumaiban rendszeresen ellenőrzik.Az Agrolab kizárólag a Hawlik termékein hagyta jóvá a minőségbiztosítási tanúsítvány  feltüntetését.

Az alkalmazás szakszerűsége

A hat fajta, magas biológiai hozzáférhetőségű aktív összetevőt tartalmazó termék önállóan, vagy egymással kombinálva is szedhetők, igény szerint nagyobb vagy kisebb dózisban. Ennek azért van jelentősége, mert általában a televíziókban reklámozott kapszulás vagy folyékony gyógygomba termékek egyaránt egy előre elkészített keveréket tartalmaznak. Ezzel szemben a Hawlik – a hagyományos kínai orvoslás szabályaival összhangban – mindegyik gyógygomba fajtát önálló termékként forgalmazza és a vásárló igényei szerint javasolják a különböző gombafajták együttes szedését.

A gyógygombák alkalmazásának hatásmechanizmusa

Ahhoz, hogy megértsük a gyógygomba fajták önálló kiszerelése mögötti termék-koncepciót, meg kell ismerni a gyógygombák alkalmazásának a hatásmechanizmusát. A gyógygombák mindig az immunrendszer segítségével fejtik ki a hatásukat. Az immunrendszert akkor tudjuk a leghatékonyabban stimulálni, ha azt a lehető legváltozatosabban tesszük. Gondoljon bele: ha a kapus előre tudja, hogy mindig a jobb felső sarokba fogják rúgni a labdát, minden gólt ki tudna védeni!

Vegyünk egy példát. A fogyasztó négyféle gombafaját szeretne szedni: Agaricus, Reishi, Maitake, Shitake (ez az egyik legnépszerűbb kombináció). Dönthet úgy, hogy megvásárol egy keveréket, amit reggel-délben-este fogyaszt, heti hét napon át, ahogyan azt az egyik hazai gyártó javasolja. Ezzel éppen az a gond, hogy egy idő után a szervezet hozzászokik a termékhez, így vagy emelni kell a dózist, vagy hosszabb szünetet kell beiktatni. Ha ugyanezt a Hawlik termékekből állítja össze, akkor az első héten reggel szedi az Agaricus és a Reishi terméket, este pedig a Maitake és a Shitake terméket. Heti hat nap után egy nap szünetet célszerű beiktatni, majd a következő héten reggel szedheti az Agaricus és Shitake párost, míg este a Maitake és Resihi párost, hat nap után újabb 1 nap szünet és jöhet egy újabb kombináció. Ezzel tehát elérhetjük, hogy a szervezetünk ne szokjon hozzá a termékekhez, hanem újból kívánja azokat. Ráadásul így a dózist sem kell idővel megduplázni, amivel még pénzt is megspórolhatunk.

Ráadás: a Hawlik cég különleges szolgáltatása

A magyarországi vásárlók számára is elérhető a Hawlik cég személyre szabott tanácsadási szolgáltatása. A vásárlóknak a hazai forgalmazón keresztül lehetőségük van egyéni kérdésükkel a Hawlik cég teamjéhez fordulni, akik rövid időn belül javaslatot tesznek a megfelelő termékek alkalmazására. A személyre szabott tanácsadás díjmentes.

A Magyarországon is elérhető termék-választék

AGARICUS (60 kapszula/doboz) Mandulagomba (Agaricus blazei Murill) kivonatot és port, valamint természetes Acerola-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény magas poliszacharid tartalommal. OÉTI nysz.: 12616/2013.

CORDYCEPS (60 kapszula/doboz) Hernyógomba (Cordyceps sinensis) kivonatot és port, valamint természetes Acerola-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény magas poliszacharid tartalommal. OÉTI nysz.: 12619/2013.

HERICIUM (60 kapszula/doboz) Süngomba (Hericium erinaceus / cseppkő- / oroszlánsörény gomba) kivonatot és port, valamint természetes Acerola-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény magas poliszacharid tartalommal. OÉTI nysz.: 12620/2013.

MAITAKE (60 kapszula/doboz) Bokrosgomba (Grifola frondosa / Maitake) kivonatot és port, valamint természetes Acerola-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény magas poliszacharid tartalommal. OÉTI nysz.: 12621/2013.

REISHI (60 kapszula/doboz) Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum / Reishi / Lingzhi) kivonatot és port, valamint természetes Acerola-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény magas poliszacharid tartalommal. OÉTI nysz.: 12623/2013.

SHITAKE (60 kapszula/doboz) Siitake gomba (Lentinus edodes / Shiitake) kivonatot és port, valamint természetes Acerola-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény magas poliszacharid tartalommal. OÉTI nysz.: 12624/2013.

Fontos figyelmeztetés: a Hawlik gyógygomba termékek nem gyógyszerek, azaz ezek a termékek a hazai jogszabályok értelmében nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi kezeléseket.