Kedves Olvasónk!

Hisszük, hogy mindannyiunknak van küldetése a világban… Nekünk az, hogy segítséget adjunk mindenkinek, akinek az életét megérintette a rák. Erre a nemes célra tettük fel az életünket és ez hatja át a mindennapjainkat.

Ez a honlap elsősorban nem magáról a daganatos betegségekről és az egyes onkológiai kezelések részletes bemutatásáról szól, hiszen ebben a témában nagyon sok hiteles forrás áll rendelkezésre. Ezen a honlapon elsősorban azokat a jótanácsokat igyekeztünk összegyűjteni a legmegbízhatóbb forrásokból, amelyek segíthetnek eligazodni a rákgyógyítás bonyolult világában, és ezáltal is erőt merítve, sikerrel veheted az akadályokat. Szeretnénk elmondani  mindazt, amit – egy rákbeteg és annak szerettei szemszögéből – fontosnak tartunk a gyógyuláshoz. Nagyon sok tapasztalat áll a leírt mondatok mögött, ezért kérjük, hogy fontold meg a gondolatainkat.

A jelen blog egyik legfontosabb célja, hogy őszintén beszélhessünk olyan kérdésekről is, amelyek ma megosztják a gyógyító szakma világát: a kezeléseket kiegészítő „nem gyógyszer“ anyagokról vagy a gyógyulásba vetett hit szerepéről. Ezt a blogot azért is hoztuk létre, mert szeretnénk, ha az olvasók megismernék a véleményünket egy sor fontos kérdés tekintetében. Fontos hangsúlyozni, hogy nem vagyunk orvosok, inkább egy különleges tudás birtokosainak tekintjük magunkat, akiknek kötelessége ezt a tudást mások javára fordítani.

Ami a hirdetéseket illeti, ebben is más véleményt képviselünk a “hirdetésektől mentes” portálokhoz képest. Meggyőződésünk, hogy elsősorban az olvasóink érdeke, hogy tudomást szerezzenek olyan termékekről vagy szolgáltatásokról, amelyek hozzájárulhatnak a betegségük leküzdéséhez, egy jobb életminőség fenntartásához. A blogunkon megjelenő hirdetéseket elkülönített rovatban tettük közzé, hogy a lehető legetikusabb módon járjunk el.

Az Onco Blog a megjelenésében is hangsúlyozni kívánja, hogy mást képvisel, mint a hagyományos, ún. politikailag korrekt portálok. A blogunk szakít az online egészségügyi  honlapok megszokott képi világával, ezért nálunk elsősorban nem képügynökségektől megvásárolt divat-fotókkal, hanem képzőművészeti alkotásokkal fogsz találkozni. Úgy gondoljuk, ezek a számunkra is kedves műalkotások közelebb viszik az embert a gyógyuláshoz.

„Az embernek meg kell tanulnia rákbetegnek lenni!“ – Egyik kedves barátunk szokta ezt mondani, és milyen igaza van! A daganatos betegség legyőzéséhez elsősorban tudásra és lelkierőre van szükség, és ez a blog mindkettőben segítségedre lesz.

A honlapot úgy állítottuk össze, hogy ha csak néhány perced van, akkor is tartalmas információhoz juthass. Biztosak vagyunk benne, hogy a bejegyzések elolvasása után egy sor olyan információhoz jutsz, amelyet eddig még senki nem mondott el ilyen formában neked.

Végül, úgy döntöttünk, hogy a blogot tegeződő stílusban írjuk. A közvetlenség itt az empátia és nem a tiszteletlenség jele.

Kellemes olvasást kívánunk!

a Szerkesztők